Alap építőelemek

Gömbök, hengerek és kockák. 

Ezt a három formát , vagy ennek a három formának a kombinációjával egyszerűsítheted .

Ezeket az alapokat  nyújthatod, hajlíthatod, hogy jobban illeszkedjen a téma karakteréhez. Egy gömb tojás alakúvá alakítható, egy henger elvékonyodhat az egyik végén, mintha egy lábon álna. A kúpos henger lehet kúp .

A kocka téglalap alakú lehet. És az oldalaknak nem kell azonos méretűnek lenniük. A hengerhez hasonlóan a végét elvékonyíthatod , hajlíthatod ,  sőt megfordíthatod. A kívánt módon deformálhatod őket.

Ezekből az alapvető építőelemekből építjük fel, mert sokkal könnyebb elképzelni, egyszerűbb mint a háromdimenziós formák , és az összetett formák.  Nézzünk egy példát :

Sokkal könnyebb elképzelni és kidolgozni ennek a tevének a perspektíváját dobozokkal és hengerekkel. Ezután adjuk hozzá az anatómia részleteit. 

Egyszerűsítsd  alapvető gömbökre, hengerekre és négyzetekre. Ez azonnal megadja a háromdimenziós megjelenését. A 3D-s alap létrehozása  lehetővé teszi, hogy az anatómia finomabb részleteit pontosabban elhelyezhesd.

A gömbök, a hengerek és a kockák

Nézzük meg ezeket az egyszerű formákat.

A bordák és a medencék a gömbökre, hengerekre, dobozokra vagy a formák kombinációira egyszerűsíthetők attól függően, hogy mit kell ehhez a pózhoz.

A gömb valójában csak egy kör,  egy  2 dimenziós gömb 🙂 Ha a kört oválisra alakítjuk, akkor most már meghatározhatjuk hogy balra vagy jobbra dől. Ahhoz, hogy hátra vagy előre dőljön,  egy alsó vagy egy felső síkot kell rajzolnunk. Ez az, ahol a henger hasznos lesz.Mutatja a billenés szögét és a ferde alsó vagy felső síkokat.Még egy lépéssel léphetünk előre, ha dobozt használunk. A doboznak van egy tulajdonsága, ami a hengerrel nem elérhető – az első, hátsó , és oldalsó síkok közötti élek látszódnak. Ez megmutatja nekünk a forgó mozgást.

 

Tehát most a három lehetőség közül választhatjuk azt, amelyik a legnagyobb segítségünkre van. Az a feladatod eldöntsd hogyan használd ezeket az alap formákat .